Trendyol 2026 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası A Grubu'nda mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, turnuvadaki başarılı grafiğini sürdürüyor. Grubun üçüncü karşılaşmasında Macaristan ile karşı karşıya gelen ay-yıldızlı ekibimiz, rakibini net bir skorla 3-0 mağlup ederek organizasyondaki üçüncü galibiyetini elde etti ve namağlup unvanını korudu. Macaristan ise bu sonuçla gruptaki ikinci yenilgisini almış oldu.
Karşılaşmaya her iki ekibin de karşılıklı basit hatalarıyla başlanırken, millilerimiz ilk dakikalarda istediği ritmi yakalamakta zorlandı. Macaristan’ın 18-16 öne geçmesinin ardından başantrenör Daniele Santarelli’nin aldığı taktik mola, maçın dönüm noktası oldu. Rakibin hücum hatasını iyi değerlendiren ve skoru 21-21'de eşitleyen Türkiye, özellikle Melissa Vargas’ın etkili servis turuyla ilk seti zor da olsa 26-24 kazanarak avantajı eline geçirdi. İkinci sette de Vargas’ın hücumdaki ağırlığını hissettirmesiyle üstünlüğü elden bırakmayan takımımız, bu seti de 25-21 hanesine yazdırarak durumu 2-0’a getirdi.
Mücadelenin son setinde oyunun kontrolünü tamamen eline alan milli takım, savunmada kurduğu aşılmaz blok duvarıyla Macaristan'ın direncini tamamen kırdı. Teknik üstünlüğün ardından farkı giderek açan ay-yıldızlılar, üçüncü seti 25-14 gibi ezici bir skorla tamamlayarak salondan 3-0'lık net bir zaferle ayrıldı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu’nun da salondan takip ederek destek verdiği milliler, gruptaki dördüncü müsabakasında 26 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00'da Almanya ile karşı karşıya gelecek.
Kaynak: TRT Haber (CaddeNews AI Derlemesi)


Yorumlar (0)
İlk yorumu siz yapın.