$ USD:49,3698
€ EUR:55,2558
£ GBP:65,3524
Gram Altın:6.651,00
CaddeNews Logo
Haberler/Dünya+/Fransa'da Çalınan İki Renoir Tablosu Bulundu: Müzelerde Güvenlik Endişeleri Tavan Yaptı

Fransa'da Çalınan İki Renoir Tablosu Bulundu: Müzelerde Güvenlik Endişeleri Tavan Yaptı

CN
Caddenews tarafından yayınlandı
12 Ekim 2026, 10:30 yayınlandı 12 Ekim 2026, 14:14 güncellendi
Fransa'da Çalınan İki Renoir Tablosu Bulundu: Müzelerde Güvenlik Endişeleri Tavan Yaptı

Fransa'nın güneyindeki Cagnes-sur-Mer kasabasında bulunan Renoir Müzesi'nden geçtiğimiz ay çalınan iki değerli tablo, geniş çaplı bir soruşturmanın ardından bulundu. Ünlü izlenimci ressam Pierre-Auguste Renoir'ya ait olduğu bilinen "Madame Colonna Romano'nun Portresi" ve "Kuyudaki Genç Kadın" adlı eserlerin kurtarılması, sanat dünyasında derin bir nefes aldırırken, ülkenin kültürel miras alanlarındaki güvenlik zafiyetleri tartışmasını yeniden gündeme getirdi.

Bölge savcılığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, hırsızlar geçtiğimiz ay gerçekleştirilen soygun sırasında bir çiti keserek müzeye pencereden girdi. Operasyonun üç dakikadan kısa sürdüğü belirtilirken, faillerin başlangıçta dört değerli Renoir tablosunu çaldığı, ancak kaçışları sırasında bunlardan ikisini geride bıraktığı ortaya çıktı. Cagnes-sur-Mer Belediye Başkanı Bryan Masson, tabloların izini süren soruşturma ekiplerini tebrik eden bir açıklama yayımladı ancak eserlerin nasıl bulunduğuyla ilgili detay vermekten kaçındı.

Olayın hemen ardından ülke çapında geniş çaplı bir arama başlatılmıştı. Bu hırsızlık vakası, geçen yıl Paris'teki Louvre Müzesi'nde yaşanan büyük çaplı kraliyet mücevherleri soygununun acı hatıralarını canlandırdı. Sanat tarihçileri ve güvenlik uzmanları, Fransa genelindeki irili ufaklı pek çok kültürel miras alanı için daha iyi güvenlik önlemleri alınması ve ek finansman sağlanması yönündeki çağrıları bu olayla birlikte yeniden alevlendirdi. Ülke genelindeki müzelerin ve sanat galerilerinin, paha biçilmez eserleri korumak adına mevcut güvenlik protokollerini gözden geçirmesi gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak: TRT Haber (CaddeNews AI Derlemesi)

Bu haberi paylaş

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Bir Yorum Bırakın

Bot Doğrulaması: 0 + 0 = ?