SPOR BAKANI KARS/SARIKAMIŞ’TA GENÇLERİ KARŞILADI « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

25 Nisan 2024 - 09:23

SPOR BAKANI KARS/SARIKAMIŞ’TA GENÇLERİ KARŞILADI

SPOR BAKANI KARS/SARIKAMIŞ’TA GENÇLERİ KARŞILADI
Son Güncelleme :

10 Ocak 2024 - 9:40

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinlikler kapsamında Kars’a geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Sarıkamış Şehitleri’ni anma etkinlikler kapsamında Ankara’dan Sarıkamış’a tarihi Doğu Ekspresi’yle gelen gençleri karşıladı.

Bakan Bak, daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Sarıkamış’ta şehitler için yapılan ‘Kardan Heykellerin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Bak, burada basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu

“SARIKAMIŞ GENÇLERİMİZDEN ÇOK TALEP GÖRÜYOR”

Önemli bir etkinliği bu yılda gerçekleştirdiklerini aktaran Bakan Bak, “Gençlerimiz, Anadolu’muzun güzelliklerini görerek geldiler. Sarıkamış bizim tarihimizde önemli bir yere sahip. Allahuekber Dağları’nda kaybettiğimiz, bu vatanı korumak için canını veda eden şehitlerimizi anıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Sarıkamış’a her yıl Türkiye’nin dört bir yanından gençlerimizi getiriyoruz. Geçen yıl da tren organizasyonu olmuştu. Gençlerimiz ve halkımızdan çok talep gördü. İnşallah bu süreci devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, gün içinde de etkinlikler olacağını aktararak şunları kaydetti:

“Yarın yürüyüşümüzü de yapacağız. Tren yolculuğuna ben de arzu ederdim katılmak ama başka programlarım nedeniyle olamadım. Doğu Ekspresi güzergahı itibarıyla ve anılarıyla güzel bir süreç oldu arkadaşlarımız için. Şehitlerimizi anmak için buradayız. Bu vatandaki en önemli şiarlarımız ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Bayram İnmez, Ezan Dinmez’dir. Bizi birbirimize bağlayan bu toprakların değerleridir ve onları anmak bizim için önemli. Yiğitlerimizi, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gençlerimize bu vatanın değerlerini öğretmek önemli. Her yıl daha da güçlendirerek bu etkinliği yapıyoruz.”

Ardından kayak merkezinde bir otelin dış yüzeyine yansıtılan görüntülerle Sarıkamış Şehitleri Mapping 3D gösterisi düzenlendi.

Mapping gösterisinde, Sarıkamış şehitlerinin hikayesi anlatıldı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Sarıkamış Marşı için hazırlanan klip gösterildi.

Etkinlikler dronla da kaydedildi

Programa, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.