Almanya'nın en yoğun ulaşım merkezlerinden biri olan Frankfurt Havalimanı'nda endişe verici bir sağlık gelişmesi yaşandı. Havalimanında görev yapan altı personelin, sıtma hastalığının en ölümcül türü olarak bilinen "Malaria tropica"ya yakalandığı açıklandı. Yetkililer, enfekte olan çalışanlardan birinin temmuz ayında, diğerinin ise ağustos ayında hayatını kaybettiğini bildirdi. Temmuz ayındaki ölümün nedeninin yapılan detaylı incelemelerin ardından yeni tespit edildiği belirtildi.
Frankfurt Sağlık Dairesi tarafından yapılan açıklamalara göre, hastalığın kaynağının doğrudan Almanya dışı olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlar, sıtmanın yaygın olduğu bölgelerden kalkan uçaklarla ülkeye taşınan sivrisineklerin bu vakalara yol açmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Havalimanı genelinde güvenlik önlemleri artırılırken, potansiyel tehlikeyi belirlemek amacıyla çeşitli noktalara sivrisinek tuzakları kuruldu. Yakalanan sinekler, virüs taşıyıp taşımadıklarının tespiti için laboratuvarlarda titizlikle inceleniyor.
Hastalığa yakalanan diğer dört çalışanın ise tedavilerinin ardından sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi. Frankfurt Sağlık Dairesi Müdürü Peter Tinnemann, kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yaparak, sıtmanın insandan insana doğrudan bulaşma riskinin bulunmadığını vurguladı. Havalimanındaki operasyonların normal seyrinde devam ettiği, ancak sinek popülasyonuna karşı yürütülen izleme çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.
Kaynak: TRT Haber (CaddeNews AI Derlemesi)


Yorumlar (0)
İlk yorumu siz yapın.